Welkom


Welkom op de website van het Novalis atelier in het Groningse Winsum. Bij gelegenheid worden er cursussen aangeboden waar je kennis kunt maken met de antroposofie.

ovalisovalis
atelieratelier
werkplaats

Winsum (Gn) 06-53340235 info@novalisatelier.nl

De activiteiten zijn gericht op persoonlijke ontwikkeling, ontmoeting, en het opdoen van inzicht in de mens en de wereld.

Veel mensen zijn al bekend met antroposofie. Bijvoorbeeld met vrijescholen, antroposofische artsen, biologisch dynamische landbouw, of de organische architectuur (In Groningen bijvoorbeeld het gebouw van de Gasunie.) Maar wat zijn eigenlijk de achterliggende ideeŽn van de antroposofie en wat kun je er zelf mee?

Essentieel in de antroposofie is dat een bovenzinnelijke wereld serieus wordt genomen. Dat er achter de ons zichtbare wereld nog een andere wereld schuil gaat, vermoeden immers velen wel. Maar kun je daar ook meer over weten? En hoe kan spiritualiteit praktisch worden in het dagelijks leven?

De antroposofie biedt nieuwe gezichtspunten en handreikingen. Praktisch, kunstzinnig en inzichtelijk. Hoofd, hart en handen. Het Novalis atelier wil aan een platform bouwen waar dit geoefend kan worden.

voor antroposofie