>
Cursusprijzen
Toekomstgericht geld


Richtbedragen

De cursusprijzen zijn richtbedragen. Je mag minder betalen, maar ook meer. Wanneer je meer schenkt, maak je het mogelijk dat anderen met een krappe beurs ook mee kunnen doen en ondersteun je het Novalis atelier in zijn verdere groei mogelijkheden.

Wat is de juiste prijs voor een cursus?


Op dit moment zijn er nog veel opstartkosten voor het Novalis atelier. Website, promotie en vooral advertentiekosten. De cursus werkgroepen worden naast idealistische motieven, aangeboden vanuit een zzp situatie en dragen bij aan het levensonderhoud van de docent.

Hoeveel heb je 'over' voor een cursus? Waar ligt een pijngrens? Schenk je meer dan je zelf kunt missen is het niet goed. Denk je 'wat is de cursusprijs goedkoop' en schenk je te weinig klopt het misschien ook niet. Dit zijn bewustzijns vragen.

Warm en koud geld


We zijn vaak gewend geld te betalen voor iets wat verricht is. Je betaalt voor een brood dat gebakken is, een fiets die gerepareerd is. Het accent ligt dan op het verleden. Op iets 'waar je recht op hebt', want 'je hebt ervoor betaald'. Er wordt dan ook 'afgerekend' en dat kan vaak wat koud en ongemakkelijk aanvoelen.

Omdenken?


We kunnen het principe ook omdraaien. Een docent schenkt jou een les, zodat jij je kunt ontwikkelen en vreugde kunt beleven. Jij schenkt je docent een bedrag waardoor ook hij zich verder kan ontwikkelen en nieuwe vaardigheden opdoen. Het geld is dan warm en gericht op de toekomst!

Zo zijn ook de cursusprijzen binnen het Novalis atelier gedacht. Ik schenk je een stukje innerlijke ontwikkeling en sociale context. Met het bedrag dat je mij schenkt kan ook ik mij verder ontplooien en nieuwe cursussen opzetten.